Afvallen in 10 dagen met het 10 dagen dieet

10 dagen dieetHoe zou jij het vinden om in 10 dagen weer op gewicht te zijn? Het 10 dagen dieet kan je daarbij helpen. Met een 10 dagen dieet ga je voor zorgen dat je in 10 dagen tijd zoveel mogelijk kilo verliest. Voor veel mensen kunnen dit die laatste kilo’s zijn die ze niet kwijtraken. Het 10 dagen dieet is een zogenaamd crashdieet. In dit artikel vertellen we je meer over het 10 dagen dieet. We vertellen je onder andere wat het 10 dagen dieet inhoudt, hoe je het 10 dagen dieet kunt volgen, hoe het mogelijk is om 10 kilo afgevallen in 10 dagen tijd en we gaan de discussie aan over hoe gezond dit dieet is. Zo kun jij voor je zelf de balans opmaken en bepalen of het 10 dagen dieet voor jou te volgen is.

 

10 dagen dieet

In feite is het 10 dagen dieet een vrij simpel dieet. Je gaat gedurende 10 dagen minder eten dan je normaal zou doen. Waar je normaal gesproken vette producten heet, ga je nu opletten dat je veel minder calorieën nuttigt. Daardoor zou je gewicht af moeten nemen. Het is niet zo dat je 10 dagen achter mekaar minder gaat eten. Dat ze ongezond zijn. In plaats daarvan werk je in sessies van drie om twee dagen. Zo nuttig je drie dagen weinig calorieën en twee dagen normaal. Dit doe je vervolgens nog een keer en zo kom je aan die tien dagen. Zo zou het mogelijk kunnen zijn om in die tijd nog extra kilo’s te verliezen. Bijvoorbeeld 10 kg, waarmee je een kilo per dag verliest.

 

10 kilo in 10 dagen tijd

Met het 10 dagen dieet is het inderdaad goed mogelijk om heel veel kilo af te vallen. 10 kg in 10 dagen is daarbij geen uitzondering. Wel is het dan zaak om te weten dat het gaat om mensen die veel te zwaar waren. Voor hen is het makkelijker om gewicht te verliezen dan voor mensen bij wie het om de laatste kilo’s gaat. Het is dus mogelijk om in 10 dagen tijd 10 kg te verliezen. Daar staat wel tegenover dat het ongezond is voor je lichaam, want je eet veel minder dan je normaal zou doen. Dan merk je dat je voedingsstoffen tekort komt. Je lichaam moet hierop reageren. Dat is een zware taak, en dat kun je op een gegeven moment gaan voelen. Desondanks vinden veel mensen het een groot voordeel om in 10 dagen tijd 10 kg aan gewicht te kunnen verliezen. Zij gaan dan ook graag over tot het volgen van het 10 dagen dieet.

 

Is het 10 dagen dieet wel zo gezond?

De vraag is of het 10 dagen dieet wel een gezond dieet is. Zoals gezegd is het 10 dagen dieet een zogenaamd crash dieet. Een crash dieet is erop gericht om in korte tijd veel kilo’s te verliezen. Daarom komt het vaak voor dat je bij zo’n dieet jezelf moet uithongeren. Op die manier kun je inderdaad heel snel te verbranden, kilo’s verliezen en weer op gewicht komen. Hierbij verlies je weliswaar heel veel kilo’s, je krijgt ook bepaalde voedingsstoffen niet binnen die je wel binnen zou moeten krijgen. Bovendien doe je alles nog eens op veel minder energie. Dat is niet gezond. Een crash dieet is dus ook niet gezond. De meeste crash diëten zijn erg omstreden, omdat ze een ongezonde levensstijl ambiëren. Het is de vraag of jij je gezondheid opzij wil zetten om snel af te vallen. Begin dus niet zomaar aan crash dieet, maar doe het op een moment dat het goed uitkomt en dat je ervan bewust bent wat de mogelijke gevolgen zijn. Een crash dieet zou een aanslag voor je lichaam kunnen zijn. Het is goed om hier adequaat op in te spelen. Wil jij dus veel kilo verliezen in weinig tijd, dan is een crash dieet zoals het 10 dagen dieet zeker de moeite waard. Zoek je liever een dieet waarmee je ook op langere termijn effect kunt ervaren, want een crash dieet is vaak tijdelijk, dan kun je beter kiezen voor een dieet dat ook op langere termijn gericht is.

 

Langer effect van het dieet

Wil jij ook op langere termijn genieten van het afvallen? Wil jij ook niet voor niks werken? Dan kun je een crash dieet, zoals het 10 dagen dieet, beter links laten liggen. Dit dieet is heel secuur om op de korte termijn af te vallen. Handig als je in korte termijn kilo’s wil verliezen, bijvoorbeeld omdat je vakantie gaat, omdat je een bruiloft hebt of een andere reden om veel kilo’s te verliezen. Een dieet dat je op langere termijn effect zal opleveren is bijvoorbeeld het eiwitdieet, het koolhydraatarme dieet of een van de vele andere diëten die op het internet te vinden zijn. Wil je dus op langere termijn afvallen? Heb je daar meer tijd voor? Dan is het aan te raden om niet te kiezen voor het 10 dagen dieet, maar voor een dieet dat daar beter op gericht is.