Wat kun je doen tegen overgewicht?

maagverkleiningIn Nederland zijn veel mensen die te maken hebben met overgewicht. Het is dus een serieus probleem. Wat kun je nu doen als je een ernstige vorm van overgewicht hebt? In dit artikel zullen informeren over overgewicht in Nederland er manieren om overgewicht tegen te gaan en te voorkomen. Zodat jij aan het einde van dit artikel al te veel verwacht wordt als je overgewicht hebt en welke maatregelen zou kunnen treffen.

 

Te dik

Wanneer ben je te dik? Dat is erg subjectief. Sommige mensen vinden zichzelf al heel snel te dik, terwijl andere mensen denken dat er best wel wat kilo’s bij kunnen. Er is een richtlijn om te bepalen of je dik bent. Ik doel hiermee op een BMI-test. Met zo’n test kun je bepalen of gewicht passend is bij je leeftijd, je lengte en je gezondheid. Een dokter kan je adviseren om zo’n BMI-test uit te voeren. Als de dokter vindt dat jouw gewicht niet goed is, kan hij adviseren om op dieet te gaan, meer te gaan bewegen of op bezoek te gaan bij een diëtist. Het is dan om medische redenen noodzakelijk om af te vallen.

 

Medisch noodzakelijk

Als een dokter heeft geadviseerd om af te vallen is het om medische redenen nodig om af te vallen. Het is dus slecht voor de gezondheid om je huidige levenspatroon zo voort te zetten. Je moet dus een manier vinden om snel af te vallen. Maar hoe kun je snel afvallen? Er zijn verschillende manieren om snel af te vallen. Je kunt bijvoorbeeld meer gaan bewegen. Je kunt ook kiezen voor een passend dieet. Of je gaat er voor zorgen dat je huidige levensstijl helemaal op de schop gaat. Je kan er voor zorgen dat je meer gezonde voeding binnenkrijgt dan nu. Mocht dat allemaal niet werken, dan zijn er ook andere opties die we hieronder zullen bespreken.

 

Een maagverkleining

Een operatie van de maag kan er voor zorgen dat je maag kleiner wordt. Een positief effect dat daaruit voortkomt is dat je minder honger zal hebben. Minder honger betekent dat je minder snel naar ongezonde tussendoortjes of snacks zult grijpen, waardoor je dan ook niet aan komt. Door een maagverkleining zul je dus vanzelf afvallen en gewicht verliezen. De maagverkleining kan alleen plaatsvinden op advies van de dokter en dat betekent dat afvallen medisch noodzakelijk is. Met andere woorden: het voortzetten van je huidige levensstandaard is te ongezond.

 

Pillen helpen bij afvallen

Niet iedereen is het eens met de stelling dat er pillen zijn die kunnen helpen bij het afvallen. De meeste pillen die men kan gebruiken om af te vallen zijn erg omstreden. Diëten, zoals het eiwitdieet of het koolhydraatarme dieet, kunnen je veel beter helpen om af te vallen. Het kan echter zijn dat de arts of dokter je aanbeveelt om pillen te gebruiken. In dat geval zul je pillen nemen die je zullen helpen om af te vallen. Deze pillen stimuleren de vetverbranding en zorgen ervoor dat opgeslagen vetten sneller worden afgebroken door je lichaam. Op die manier val je dus ook af.